Het bouwatelier is geopend!

Vandaag werkten groep 1/2A en 1/2C met de helft van hun klas in het bouwatelier. Het filmpje van Leonardo werd bekeken. Daarnaast keken we nog even terug naar afgelopen week. Toen werden er ontwerpen en bouwplannen gemaakt, zoals een echte architect. Vandaag stond niet alleen het nadenken over de vorm van je huis, het aantal ramen en de dakvorm centraal, maar juist het echt bouwen!

Iedereen ging van start met een grondplaat (de fundering) en een basisvorm (een kartonnen doos naar keuze). Daarna werd het huis uitgebouwd met extra vormen, waardoor er prachtige bouwsels ontstonden. Iedereen was super geconcentreerd aan het werk en het was dan ook moeilijk om ermee te stoppen. We bouwen dus nog een andere keer verder! Aan het eind van de les presenteerden de kinderen hun bouwsels aan elkaar.

IMG_1363 IMG_1375 IMG_1376 IMG_1364 IMG_1367

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s