De geheime taal & kroontjespen van Letterel

De groepen 3 hadden vandaag weer een heel leuke les rondom het boek “Lettersoep”van Harriet van Reek. Er werd eerst gekletst over de les van de week ervoor….waar was Letterel goed in, waar woonde hij met letterpoes en welke spulletjes gebruikte hij veel? Dat wisten ze in groep 3 nog maar al te goed! Deze les was er voor alle kinderen speciale post van Letterel. Een eigen envelop, met een brief in Letterel’s geheime P-taal! Dat was lachen, toen juf Nathalie de brief hardop ging voorlezen! Op een klein briefje dat ook in de envelop zat puzzelden alle kinderen aan hun eigen naam in deze geheime taal van meneer Letterel. Het leverde veel geschater op! Daarna werd er nog volop getekend bij de letter die ook meegestuurd was in de envelop. Aan welk woord moet je denken bij de letter “b? Boom, buik, baby? Iedereen maakte een tekening bij zijn/haar letter. Eerst in potlood en vervolgens werd de tekening ook nog een keer ingekrast met een echte kroontjespen op een speciaal met verf geprepareerd plaatje. Het leek wel toveren!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s