Vliegkunsten bij de groepen 3…

De groepen 3 bestudeerden Leonardo’s ontwerpen van vliegmachines. Leonardo’s fascinatie voor vogels werd besproken en bekeken aan de hand van zijn schetsen. Daar hoorde ook een leuk filmpje bij over het vliegen van vogels. Wauw…wat hebben we daarbij veel geleerd! Bijvoorbeeld over de enorm sterke borstspieren van vogels en dat ze “gebouwd” zijn van heel licht materiaal (holle veren en botten!). Een groot gedeelte van de les werd er geëxperimenteerd met verschillende materialen en natuurlijk konden eigenhandig geknutselde vliegtuigjes niet ontbreken! Dat gaf een hoop lol en herrie, maar dat was de moeite waard. Aan het eind van de les hielden we een kleine vliegshow.

DSC00966

DSC00970IMG_1267

IMG_1264 IMG_1278

One thought on “Vliegkunsten bij de groepen 3…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s